Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стрелча иска справедлив процес и присъда за бившия кмет Иван Евстатиев

| обновено на 20.01.16 в 14:12

На извънредно заседание Общинският съвет в Стрелча ще отнеме титлата "почетен гражданин" на бившия кмет Иван Евстатиев, който е обвинен в изнасилването на 16-годишна ученичка. В декларация на общинските съветници ще бъдат осъдени остро деянията на бившия кмет. Евстатиев е общински съветник от БСП. Сесията ще бъде открита за гражданите, които искат да поставят на местната власт въпроси, защото смятат, че са извършени груби нарушения в ущърб на общината.

В предаването "Преди всички" Мария Станкова, председател на Общинския съвет в Стрелча, обясни:

Призоваваме го незабавно да си подаде оставката като общински съветник. Като втора точка от дневния ред ще бъде отмяна на Решение – 806 от 14-и юли 2014-а година, с което е удостоен със званието "Почетен гражданин на град Стрелча".

Избирането на Евстатиев за почетен гражданин се е случило под натиск, каза още Станкова и коментира:

За всички нас е виновен, ние го осъждаме. Това, което се случи на семейството, е недопустимо и не подлежи на никакви извинения и излишни коментари. Той е злоупотребил с доверието на това дете. Искаме справедлив процес. 

Иван Евстатиев се е самопредложил за почетен гражданин, спомнят си жители на града:

Не е нормално. Няма друг такъв случай друг действащ кмет да се направи почетен гражданин. Извика си седем съветника, гласуваха си и си го направиха почетен гражданин. 

Хората се притесняват, че след отшумяването на гнева Евстатиев ще излезе сух от ситуацията:

Гневни сме. Този човек допреди два месеца се разхождаше, за да ни убеди колко е праведен, как мисли за младите, в същото време изнасилва деца.

Още по темата - в звуковите файлове. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44