Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще се окажат ли мюсюлманите у нас още по-разделени след Националната конференция в неделя?

Снимка: БГНЕС

В неделя в София ще се проведе Национална мюсюлманска конференция. Форумът трябва да избере членовете на новия Висш мюсюлмански съвет и нов главен мюфтия на България. По повод предстоящата конференция в публичното пространство се появиха коментари за това как се финансира изповеданието.

Тази конференция е незаконна заради висящо дело във Върховния касационен съд, по което, неясно защо, съдът все още не се е произнесъл. Затова нелегитимният главен мюфтия Мустафа Хаджи няма право да свиква тази конференция. Но тя все пак ще се състои, а след нея мюсюлманите в България ще се окажат още по-разделени, отколкото са днес и проблемите във вероизповеданието ще се задълбочат, казва в коментар по темата Венелина Попова.

Коментарът на кореспондента на БНР в Стара Загора можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44