Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трети ден блокада на българско-гръцката граница

| обновено на 03.02.16 в 09:14
Снимка: БГНЕС
Продължава блокадата на граничния пункт "Промахон - Кулата", където се пропускат само леки автомобили и автобуси. Час и половина преди полунощ протестиращите гръцки фермери са освободили платното на тяхна територия и е започнало пропускане на ТИР-овете в двете посоки до пет часа тази сутрин. По информация на служителите на "Гранична полиция" едва една трета от камионите са успели да преминат през гишетата за проверка и контрол. Колоните от автомобили и на българска, и на гръцка територия са над пет километра. Леките коли и автобуси се пропускат и в двете посоки.

Очаква се към 11.00 часа отново да бъде блокирано преминаването на всички превозни средства на другия граничен пункт в района "Ексохи - Илинден".


Българският червен кръст се включва в акцията по осигуряване на храна и вода за хората, блокирани на българско-гръцката граница.

Председателят на доброволческата организация Христо Григоров съобщи за "Хоризонт", че около девет часа екипите ще бъдат в района на ГКПП "Кулата", а по-късно и на "Илинден". Във връзка с информацията, че на гръцка територия също има бедстващи шофьори и пътници, Григоров заяви, че ще поискат от гръцките гранични власти червенокръстците да бъдат допуснати и до територията на южната ни съседка, за да осигурят храна и вода на хората.

Ще бъде отправен апел и към гръцката организация на Червения кръст да се включи в акцията в помощ на изпадналите в беда заради протестната блокада на българско-гръцката граница.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44