Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Ем. Найденов: Вотът на недоверие трябва да е профилактичен и конструктивен

доктор Емануил Найденов
Снимка: Капитал

Не трябва да се застава против или зад конкретни личности, а трябва да се говори за идеи и съответно тези личности като носители на тези идеи. Надявам се този вот днес да бъде профилактичен и да бъде конструктивен. Това заяви в интервю за "Хоризонт" в предаването "Преди всички" доктор Емануил Найденов, член на гражданската инициатива "Млади лекари за ново здравеопазване", по повод предстоящото обсъждане в парламента на внесения от БСП и ДПС вот на недоверие към правителството заради здравната политика:
 
Младите лекари са били участник в диалога с Министерството на здравеопазването за здравната реформа, поясни доктор Найденов:

Колкото и да има някакви недостатъци, все пак тя изправи младия лекар, младия специализант, на ниво, на което не е бил до момента от 2006-а година насам поне. Определено мога да кажа, че има последователност в действията, тъй като след това Законът за лечебните заведения всъщност ние можем да го броим като рождена дата на думата "специализант" в системата на здравеопазването.

Съществената медицинска помощ е основна функция на кадровия състав на системата на здравеопазване и пак да ви кажа – до момента тази система в последните 25 години не работеше нито в полза на пациенти, нито в полза на лекарите, които работеха в нея. Тя работеше в полза на определена група стари мениджъри, заради които много млади лекари избягаха и наистина това, което предстои като промяна, ще се види и усети от април нататък, подчерта още доктор Найденов, член на гражданската инициатива "Млади лекари за ново здравеопазване".

Подробности чуйте в интервюто на Веселина Миланова с д-р Емануил Найденов от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Депутатите обсъждат първия вот на недоверие към втория кабинет на Борисов

Парламентът ще обсъжда внесения от 69 народни представители от БСП и ДПС вот на недоверие към правителството заради водената от кабинета здравна политика. Опозицията се надява вотът да бъде подкрепен, въпреки че е наясно, че това няма как да стане...

обновено на 17.02.16 в 07:35
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44