Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Рябков:Русия държи на политическото уреждане на конфликта в Сирия

| обновено на 05.03.16 в 12:21
Снимка: Николай Кръстев

Русия държи на политическото уреждане на конфликта в Сирия, заяви в интервю за "Събота 150" руският заместник-външен министър Сергей Рябков. Русия се е съсредоточила след започналото примирие върху търсенето на политическо решение на кризата в Сирия. Всяко говорене за "план Б", според Русия, е опит да се подтикне сирийската криза към нова нестабилност. Страната смята, че кюрдите в Сирия трябва да бъдат поканени да участват в междусирийските преговори в Женева, които скоро ще започнат. Русия не вярва на САЩ и смята че в двете партий има антируски настроения в техните елити, каза Рябков. По думите му Москва няма "План Б" за предоляване на кризата:

По принцип, това е част от практиката на американските ни колеги, да се разработват сценарии за различно развитие на дадена ситуация. Колкото до подобно говорене и пускане в публичното пространство на подобни варианти, те представляват по същество недобросъвестна и нечестна игра. Кръговете или, по-специално, военните кръгове , които се занимават с подобни информационни действия, според Москва преследват ясна цел - срив на политическия процес.

Рябков отхвърли твърденията, че договореното с посредничеството на Русия и САЩ примирие в Сирия не се спазва.

Интервюто със Сергей Рябков може да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44