Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Стара Загора отрече да има корупционна схема в репатрирането на автомобили

Снимка: Георги Корнейков, БНР

Принудителната административна мярка преместване на превозно средство, без знанието на собственика, е изключително сериозно въздействие върху гарантираното от Конституцията  неприкосновено право на частна собственост и тълкуването на нормата трябва да бъде стрикно юридически, пише в едно решение на ВАС. Към тази мярка трябва да се прибягва в крайни случаи.

Община Стара Загора е предоставила дейността по принудителното отстраняване на автомобили на пловдивската фирма "Вижън парк" ЕООД. Договорът е на стойност 1 милион и 350 хиляди лева.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров категорично отрече да има корупционна схема в репатрирането на автомобили от т.нар. "паяци" в града:

Наличие на корупционна сделка в Община Стара Загора е просто абсурдно, защото тов , което ние сме направили, е да играем на открита процедура по съответния закон, който е законът за обществените поръчки за избор на изпълнител за репатриране на автомобилите, които Община Стара Загора не може сама да репатрира към този момент.

Договорът с пловдивската фирма е направен по такъв начин, че фирмата събира определен процент от приходите от репатрираните автомобили. Тодоров каза, че договорът е за 5 години.

Справка от Общината сочи, че за 6 месеца пловдивската фирма е получила 137 хиляди 220 лева, Общината – 54 хиляди 888 лева.

Интервюто на Венелина Попова с Живко Тодоров можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44