Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Многото лица на един поклонник на България

В следпразничния ден ви представяме адвокат и нотариус Моше Алони – гражданин на Израел от български произход, признат юрист в международните професионални среди и голям патриот на България, който само преди няколко седмици бе гост на предаването.
За борбата му за номиниране на Българската православна църква за Нобелова награда за мир, за активността му за популяризиране на името на България в чужбина и за анализа на българската съдебна система – за всичко това разказа самият нотариус Моше Алони в ефира на „Законът и Темида“.
Той упорито продължава да носи българските си корени, въпреки установяването на цялото му семейство в Израел още преди десетилетия. Алони е известен юрист в Тел Авив, председател на дружеството за приятелство на юристите от двете държави и вечен застъпник на реформите в българската съдебна система, която познава така добре, както и израелската.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.