Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мълчанието на институциите по казуса с тютюневия склад в Пловдив

| обновено на 17.03.16 в 11:34
Снимка: БГНЕС


Мълчанието на институциите по казуса с тютюневия склад на ул. „Одрин“ 8 в Пловдив е проява на някаква слабост, дори нефелност, каза в „Хоризонт до обед“ Иво Дернев, един от създателите и главен редактор на сайта „Под Тепето“ :

Очевидно никой не иска да поеме отговорност, очевидно е по-лесно за институциите да си прехвърлят топката, а не да търсят решение, което пък мотивира хората  - когато институциите ги няма, гражданите са тук.

Община Пловдив е била уведомена, че тютюневият склад, на чието място е предвидено да се изгражда хотел, притежава статут на културна ценност и се намира в защитена територия, и всички проектни намеси подлежат на съгласуване по реда на Закона за културното наследство. Администрацията обаче отрича да има документи с такава категоричност.

Дернев изрази надежда, че случващото се ще провокира някакви действия от страна на администрация, прокуратура да се съблюдават по-изкъсо тези процеси, които се отнасят до културно – историческото ни наследство. В звуковите файлове можете да чуете интервю с Иво Дернев, както и репортаж на кореспондентът ни в Пловдив Кремена Данева.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44