Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

К. Ананиев: Националният рамков договор ще влезе в сила от 1-ви април, правен вакуум няма да има

Кирил Ананиев
Снимка: БГНЕС
Националният рамков договор ще влезе в сила от 1-ви април и правен вакуум няма да има. Това заяви пред парламентарната здравна комисия председателят на Надзорния съвет на Здравната каса Кирил Ананиев. Проектът на документа, както и проектите на всички необходими наредби, са качени за обществено обсъждане на сайта на Министерството на здравеопазването. Според Ананиев ще има технологично време, за да бъдат приети в срок:

Ще разгледаме абсолютно всички предложения, които са постъпили, и Надзорният съвет ще вземе своите решения. Процедурата след това е такава, че след като се гласува решението, се предоставя на министъра на здравеопазването за съгласуване и оттам тръгва към Държавен вестник.

Здравният министър Петър Москов потвърди ангажимента на министерството да допълни нормативната уредба до края на март:

Потвърждавам, че цялата нормативна уредба, нужна за да няма вакуум, да няма правен луфт, да няма трудности с функционирането на Касата и съответно на договорните партньори на Касата, Министерството ще отговори на тези изисквания.

Лекарският съюз отказа да подпише Рамковия договор за 2016-а, заради което се налага промените да бъдат приети по друга процедура.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44