Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама души загинаха при взрив в завод "Арсенал"

| обновено на 25.04.16 в 12:26
Снимка: БГНЕС

Двама души са загинали, а един е пострадал при инцидент в барутния завод на "Арсенал" в Казанлък. По информация на МВР в 10.30 часа е възникнал взрив, а в последствие и пожар. Инцидентът е станал в 67-и склад на завод 3 на "Арсенал".

Според изпълнителния директор на военните заводи в Казанлък инженер Николай Ибушев пожарът е възникнал при настройка на производствена машина. Двама души – инженер и монтьор – са получили тежки обгаряния и са загинали на място. Всички останали работници са успели да се евакуират и са невредими.

Пожарът е овладян и няма опасност от разпространението му. Окръжната прокуратура е образувала досъдебно производство. На място е и директорът на Областната инспекция по труда Камен Маринов.

Министърът на икономиката Божидар Лукарски потвърди информацията за двама загинали и един пострадал и посочи, че министерството няма правомощия да прави прави проверка в частния завод: 
Тази производствена авария, която се е случила в "Арсенал", няма нищо общо с клаузи по приватизационния договор.

Последният подобен случай, завършил със смъртта на един работник и с четирима ранени, е от 19-и декември 2014 година в частен завод за пиротехника край Мъглиш.

В звуковия файл можете да чуете репортажа на Венелина Попова. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44