Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Огнян Райчев: Фериботната линия Бургас - Новоросийск работи много добре

Снимка: БГНЕС

Проектът, който развиваме е уникален за Черноморския регион. Той замества сухопътните връзки с възможно най-пряк и най-бърз транспорт, без пътни проблеми и допълнителни усложнения. Но на фона на консервативния  транспортен бизнес промяната е много бавна. Това разказа в предаването „12+3“ Огнян Райчев, управител на пристанище България-Запад. Неговата компания  реализира фериботната линия Бургас – Новоросийск. Услугата е започнала като превоз на пътници и товари по трасето Бургас –Батуми, Грузия. Заместваме стандартен сухопътен транспорт с един много чист, екологичен начин на придвижване, който има бъдеще, категоричен е Райчев:

Надяваме се, че предимствата на нашия проект ще бъдат използвани. Южна Европа, Южния федерален окръг на Русия, Централна Русия – това са нашите цели. Корабът „Дружба“ разполага с голям товарен капацитет и 400 легла за пасажери, с едно чудесно транзитно време, което дава много възможности. Този кораб е мост между Русия и България.

Популярността на услугата е нараснала, защото разписанието се спазва, а клиентите са доволни от морския транспорт между България, Русия и Грузия. Пътуването между Бургас и Новоросийск е с продължителност 26-30 часа.

Цялото интервю на Николай Кръстев с Огнян Райчев както и с руския министър на транспорта Максим Соколов чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44