Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В нощта на Възкресение Христово ограбиха храм край Банско

| обновено на 02.05.16 в 12:49
Снимка: Кети Тренчева

Храмът „Свети Георги Победоносец“ край Банско е бил разбит и ограбен в нощта на Възкресение Христово. Открадната е касата с даренията на миряните от последния месец. Извършителите се издирват. Те са нахлули в храма през един от прозорците зад олтара, разрязвайки решетката от арматурно желязо. По информация на свещеника отец Филип и на други служители в молитвения дом, обирът е станал между 3 часа след полунощ и 7 сутринта, когато клисарят е отворил черквата и е видял разбития прозорец.

Снимка: Кети ТренчеваНе е ясно каква е изчезналата сума. Не материалната загуба е тежка, а духовната рана, която отваря такова човешко деяние, казва отец Филип Бележков:

Голяма скръб е на такъв празник да получиш такъв удар. Така е трябвало да стане. Такива са изпитанията. Но всеки ще си получи заплатата и отплатата, когато му дойде времето. Наистина за всеки грях си има и прошка, но да поругаеш Бога, да оскверниш храма – ние ще му простим, но Бог ще му прости ли? Може ли да се запита той в сърцето…

Живеем във време на разпра, беззаконие, омраза и завист. Във време на безбожие. 70 години безбожие води до гнили плодове.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44