Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интензивен трафик по основните пътища

Снимка: БГНЕС

По магистралите трафикът засега е спокоен. Нормално е движението и на входовете на София, съобщават от МВР.
Спокойна е пътната обстановка в областите Русе и Добрич. На граничен пункт Дуранкулак има  засилено движение на отпътуващи румънски автомобили и относително забавяне заради ремонт на главния път на румънска територия. На граничните пунктове Русе и Видин движението е без затруднения, няма струпване на автомобили. Нормално се движат и пътниците, които преминават през пунктовете на сръбската граница.

Възстановено е движението в участъка по пътя Враца - Мездра по международния път Е-79, където по-рано поради пътен инцидент беше разлято гориво. На отсечката е извършено опесъчаване. Остава обаче въведеното ограничение на скоростта от 30 км/ч.
Причината е катастрофирал ТИР, от който се е разляло голямо количество дизелово гориво.
Рано сутринта на международния път Е-79 ТИР, пътуващ между Мездра и Враца се завърта, врязва се в мантинелата и спира в другото платно. След инцидента там се образува петно от разлято гориво. Още преди обед в района се образува задръстване. Към този час катастрофиралият ТИР е изтеглен от пътя. От полицията призоваха за шофиране с повишено внимание в района.
Продължава да е натоварено движението по главния път София-Варна и участъка на автомагистрала "Хемус" в района на Ябланица. В момента обаче няма образували се задръствания, въпреки интензивния трафик. Няма и тежки пътни инциденти, съобщиха от полицията в Ловеч
От пътната полиция в Ловеч предупреждават водачите на моторни преводни средства да спазват ограниченията на скоростта и забраните за изпреварване и да се движат с повишено внимание в рисковите участъци. По обяд в района между пътен възел Ябланица и село Микре са станали три леки пътни инцидента. Мъж и жена, която е била с мозъчно сътресение са откарани в болницата в Ловеч, но без опасност за живота. Автомобилът им се е ударил в движещ се пред тях, след  като не е спазил необходимата дистанция. При инцидента, станал в района на село Голец, няма други пострадали. В същия участък е имало аварирал микробус от чиито двигател е изтекло масло, но не се е наложило ограничение на движението. От полицията съобщиха още, че пътни патрули контролират движението в най-натоварените и опасни участъци в региона. 
Започнаха задръстванията по основните пътища в Югозападна България. Три леки автомобила са катастрофирали  на главен път Е-79 край село Железница, няма пострадали.
Продължава да е интензивен трафикът  на автобуси и леки автомобили, преминаващи през граничен  пункт „Кулата“ и в двете посоки.  Задръствания има в района на Кресненското дефиле и прохода „ Предел“. Засилено е полицейското присъствие по основните пътни артерии в Югозападна България. Главен път Е-79 е натоварен в района Сандански-Благоевград. Спокойна е обстановката на граничен пункт „Илинден“.
Увеличава се трафикът през граничния пункт „Маказа“. Движението на автомобили се засили след 16 часа, но няма дълги опашки.
На влизане в България се чака между двайсет минути и половин час, съобщиха шофьори, които се прибраха от Гърция в края на великденската ваканция. По-бързо преминават през пункта излизащите от страната - това са основно гърци, празнували у нас. Те чакат по десетина минути. Интензивно е движението по основния булевард на Кърджали в посока Хасково и Пловдив.  Междувременно от общината в Кирково предупредиха за колони от автомобили към Гърция с началото на летния сезон. Пунктът не може да поеме огромния трафик и това създава задръствания с часове, особено в събота и неделя. За да се оптимизира потокът, кметът Шинаси Сюлейман ще предложи на МВР да се увеличи на три метра разстоянието между българския и гръцкия граничен контрол. Така времето за обработка на една кола ще се съкрати двойно.

Трафикът по Аспаруховия мост във Варна, който е в ремонт, засега е нормален. Няма задръствания. От КАТ - Варна съобщиха, че няма тежки пътни инциденти през празничните дни. От утре ремонтът на Аспаруховия мост преминава на трисменен режим. Инспектор Кръстин Романов  от "Пътна полиция" коментира, че автобусите с румънски туристи, които се прибират се пренасочват от село Старо Оряхово: 
Има изградени КПП-та в Старо Оряхово, които пренасочват румънски туристи по заобиколни маршрути. От Старо Оряхово ги пренасочваме към Долен чифлик и Девня, от тав вече към съответните ГКПП.
От 14 до 20 часа има забрана за тежкотоварни камиони над 12 тона за движение по автомагистрала "Хемус" има изграден КПП, също и на Аспарухов мост, северен възеле ще се направи ли нова организация на движението.
В по късните часове, ако се получи задръстване, по преценка на служителите, които са на северен възел на Аспарухов мост, ще са отвори, ако се наложи две ленти в посока вход град Варна.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44