Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат под домашен арест обвинения за ракията - убиец Тайфи Мекльов

Тайфи Мекльов
Снимка: БГНЕС

След близо четиримесечен престой в ареста Тайфи Мекльов от Якоруда излиза на свобода. Мъжът е обвинен, че умишлено е причинил смъртта на петима свои съграждани, давайки им да консумират ракия от некачествен спирт.

Според Софийския апелативен съд обвинението в умисъл е разколебано. Магистратите смятат, че необосновано са игнорирани показанията на Мекльов, че той не е производител на отровната ракия, както и че самият той е пил от нея, макар и в по-малки количества. Думите му се потвърждавали и от показанията на други свидетели, записа в мотивите си съдът.

Мекльов ще чака насрочването на делото си под "домашен арест". Адвокатът му нарече съдебното решение "тържество на справедливост". Според Иван Попниколов пребиваването на клиента му в Якоруда няма да създаде напрежение. Той очаква, че обвинителният акт ще бъде променен:
Считам, че :прокуратурата/ трябва да  го промени, защото към момента може по скоро да се прави предположение за някаква непредпазливост или нещо друго, което, според мен, също няма да издържи, но в никакъв случай не може да се говори за умишлено деяние.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44