Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деца бяха евакуирани с бронетранспортьор в силистренско село, залято от порой

Снимка: Любо Андреев


Силна буря с пороен дъжд и градушка предизвика наводнения в село Зарник, област Силистра. Наложило се е четири деца да бъдат изведени с бронетранспортьор от дома им, друго семейство също е било евакуирано.

Пътят между селата Кайнарджа, Зарник, Добруджанка и Голеш е труднопроходим. Екипи от общината разчистват пътните отсечки. Множество поражения има и по селскостопанската продукция в района.

За предаването „12+3“ по „Хоризонт“ заместник- кметът на община Кайнарджа Валентина Токушева  сподели, че  наводнените къщи са се оказали по-малко от очакваното. Сериозно е наводнена само една – разположена в най-ниската част на селото, където става водосбора.

В момента организираме изпомпването на водата от къщата. Ангажирали сме присъствието на пожарен автомобил.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44