Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Групата за натиск в НС с писмо до Цацаров да разясни хода на следствието по фалита на КТБ

| обновено на 08.06.16 в 16:14
Петър Славов
Снимка: БГНЕС

Групата за натиск в Народното събрание, която включва депутати от парламентарните групи на мнозинството, е изпратила писмо до главния прокурор с покана да дойде в Народното събрание и да разясни хода на следствието по фалита на КТБ.

Взаимодействието между синдиците и разследващите органи трябва да се подобри, за да се възстановят максимален брой средства в масата на несъстоятелността на КТБ, каза Петър Славов от Реформаторския блок.

Как върви разследването по отношение на лицата, срещу които са повдигнати обвинения, какъв е напредъкът с изправянето на господин Цветан Василев пред българското правосъдие, но не само той, а и всички останали лица, които имат отношение към фалита на КТБ било като членове на управителния или надзорния съвет на КТБ и отпускали необезпечени кредити за милиарди, било то като членове на ръководни и държавни висши органи, които системно са си затваряли очите, също така как се прилага законът и по отношение на възстановяването на средствата в масата на несъстоятелността на КТБ, за да могат на първо място да бъдат възстановени средствата на държавния бюджет и на данъкоплатеца, но също така и на всички вложители, кредитори, които на практика загубиха парите си там.

Репортажа можете да чуете в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44