Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МОН проверява 62 проекта по програмата "Подкрепа за предучилищно образование и подготовка"

| обновено на 14.06.16 в 15:05
Снимка: БГНЕС

Министерството на образованието е започнало проверка на одобрените 62 проекта по програмата "Подкрепа за предучилищно образование и подготовка" на децата в неравностойно положение, съобщи министърът на образованието Меглена Кунева. Проверката е предизвикана от сигнал на Националната мрежа за децата. 

На трети юни одобрените проекти са качени на сайта на просветното министерство. Стойността на програмата е 20 милиона лева, каза министър Кунева:
Процедурата по предоставяне на насоките за кандидатстване е започнала 2015 година през месец август. Също така са регистрирани тези неправителствени организации, които кандидатстват по тези три проекта. Става въпрос, освен това за идентично написани проекти и повтарящи се детски градини. В посоките за кандидатстване е записано, че една организация може само веднаж да е водеща по един проект. Формално това е спазено, не е един и същи човек водещ, но всички хора, които участват в тези неправителствени организации, в едната са член, в другата са водещ. За мен, като юрист, това е заобикаляне на закона.

Трите неправителствени организации са и с доста индентични имена - сдружение с нестопанска цел "Детски свят - щастливо бъдеще", сдружение с нестопанскта цел "Детско царство" и сдружение с нестопанска цел "Детски усмивки". Пари по проектите още не са отпуснати. Резултатите от проверката ще станат ясни до осем дни.
Подробности чуйте в репортажа на Александра Михайлова в звуковия файл.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44