Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново не тръгна делото в Стара Загора срещу мнимия кардиолог Иван Вуцов

| обновено на 14.06.16 в 14:40
д-р Иван Вуцов

Районният съд в Стара Загора не даде ход на делото срещу д-р Иван Вуцов, заведено за използване на фалшива диплома по кардиология. За втори път делото не тръгва, тъй като лекарят е нередовно призован, а адвокатът му посочва, че днес има заседание на Районния съд в София, отново по дело срещу мнимия кардиолог.

Съдът не даде ход на делото и не уважи искането на защитата за прекратяването му с мотива, че същото дело се води и в Районния съд в София. Прокурор Надежда Белчева бе категорична, че делата не могат да бъдат обединени, тъй като става дума за използване на фалшивата диплома по кардиология пред различни институции и болници в София и Стара Загора. За следващото съдебно заседание прокурорът поиска доктор Вуцов да бъде призован и чрез своя адвокат.

В момента срещу мнимия кардиолог има три висящи дела. Освен това в София, и в Стара Загора, предстои да му бъде повдигнато обвинение и за частната му кардиологична практика в Стара Загора и други градове в областта. Делото е образувано по публикации на „Хоризонт“, който разследва случая с Иван Вуцов. Следващото заседание по делото в Стара Загора е насрочено за 8 юли.

Подробности чуйте в коментара на Венелина Попова в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44