Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Нощните вълци": На Балканите се чувстваме като у дома си

Снимка: БГНЕС /архив/

Руският рокерски клуб "Нощните вълци" изпращат група, която ще посети 12 славянски държави в рамките на мотомарш "Славянски свят 2016". Тя потегля на 23 юни и ще приключи обиколката си в словашкия град Митра. Една от колоните ще премине и през България.

Според организаторите това има за цел укрепването на диалога между славянските народи и да напомни за вековната им дружба и общите страници в световната история.

Председателят на Федерацията по мототуризъм Евгениий Строгов каза пред "Хоризонт", че инициативата ще подсили регионалните и международните връзки на Русия:

Ние се занимаваме със свързването на православните държави и на славянския свят. Смисълът на събитието, което стартира на 23 юни, е всички славянски страни да бъдат заедно, през които ще минат нашите маршрути по време на предвижвания. В столиците на всяка една от държавите сме предвидили засаждането на по една липа, символизираща славянството. Искаме да обединим хората около тази идея, че сме братя и че представляваме една общност. Имаме една вяра и едни ценности. Макар да е сложно времето, Снимка: Николай Кръстевв което живеем, трябва да вървим напред. На Балканите са нашите Сърбия, България, Черна гора и затова мога да кажа, че там се чувстваме като у дома си.

Строгов заяви, че не знае за обществени настроения против посещението им в България: Против нас? Това винаги ще го има и го има. Имат право да се отнасят с нас както намерят за добре, а ние правим всичко, което смятаме за необходимо.

Той каза още, че "Нощните вълци" имат подразделение в Кюстендил и приятели в София.

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44