Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дорина Маркова, Лондон: Референдумът разстрои голяма част от хората във Великобритания

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Цигуларката Дорина Маркова от 10 години живее в Лондон. С оркестъра на Би Би Си е свирила в операта в Сидни и в Лос Анджелис, свирила е и Кралската филхармония.

В интервю за предаването „Нещо повече“ тя сподели, че е гласувала още сутринта, но като цяло настроението във Великобритания е много тягостно:

Този референдум разстрои голяма част от хората, те са напрегнати, нервни, объркани. Не е добра атмосферата./…./ Всеки един от моите колеги, било то британци или чужденци, беше много притеснен от това, което се случва. Кампанията се преобрази. От едно нещо, което трябваше да реши частично проблемите, които британците смятат, че имат в ЕС и да говорят за намаляване бюрокрацията, се превърна в едно чудовище на сегрегацията, на расизма и национализма.

Всички музиканти са изплашени до известна степен, защото това е прецедент, коментира Дорина Маркова.

Според нея политиците играят мръсна игра, като спекулират с благоденствието на хората, които живеят във Великобритания.

Разговорът с Дорина Маркова можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

По-малко от час остава до края на гласуването за членството на Великобритания в ЕС

По-малко от час остава до края на референдума за членството на Великобритания в Европейския съюз. Гласуването в много части на Лондон се провежда в наводнени изборни секции. Въпреки лошото време в столицата на Обединеното кралство и в цяла Южна..

обновено на 23.06.16 в 23:02
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44