Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете е с кръвоизлив в главата, след като падна във въжен парк край Благоевград

Снимка: Кети Тренчева

Дете получи мозъчен кръвоизлив, след като в ранния следобед падна във въжен парк в местността "Бачиново“ край Благоевград. 8-годишното момиченце е било с майка си и редовно е посещавало увеселението. Инструкторите познават добре семейството, както и физическите качества на момиченцето, което неведнъж е било инструктирано.

Първоначално е имало съмнения за скъсани въжета, но проверката е показала, че няма физическо дефектиране на елементите. Според свидетели детето е свалило обезопасителния колан, без никой да забележи това. При падането то е наранило главата си. Има травма и на гърдите, но тя не е опасна. Момичето е било контактно при идването на спешния екип. Направената снимка на скенер обаче е показала кръвоизлив в главата. Момиченцето е транспортирано към болница "Пирогов“.

Полицията прави оглед на мястото и разпитва свидетели на инцидента. В парка "Коколандия“ работят шестима специалисти, които провеждат инструктажите на децата и родителите, преди да ползват съоръжението. Всяко дете има обезопасителен колан, така че да се предотврати падането му. В някои участъци въжените елементи са на височина около четири-пет метра. Атракцията е изградена преди 2 години в крайградския парк Бачиново, който се посещава от хиляди жители на Благоевград. През лятото "Коколандия“ е любимо място за децата, които безплатно могат да се забавляват и спортуват.

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов беше категоричен, че от началото досега не е имало инциденти и не е допуснато занижение на контрола по безопасността на въжения парк, който се проверява ежемесечно.

Ръководителят по сигурността и обществения ред към общината Кирил Манов заяви за "Хоризонт за вас", че инцидентът е предизвикан от детето, което не се е съобразило с препоръките на инфраструктура и е разкопчало и двата осигурителни колана: 

Паднало е от около 2 метра височина. В момента, в който инструкторите са видели, че е на земята и оказват първа медицинска помощ, била е контактна и в съзнание. Обадили са се моментално на "Бърза помощ". Инструкторите са направили абсолютно всичко както трябва да бъде.

От гледна точка на сигурността, паркът е изряден, категоричен е Манов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44