Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Меняйло: Русия не се надпреварва, а планово се превъоръжава

Русия не се надпреварва за въоръжаването в Черно море, а планово се превъоръжава, заяви в интервю за „Хоризонт“ губернаторът на Севастопол и бивш заместник-началник на Военноморския флот на Черно море Сергей Меняйло:

Предположенията, че руският черноморски флот представлява заплаха са неверни. Дори обратното – той е гарант, издържащ фактор за нашите партньори и гарант за мира и стабилността в света. Както казва президентът на Русия, ние сме готови с всички да работим и сътрудничим, но не трябва да ни се налагат чужди условия и представи.

Според губернатора на Севастопол и доскорошен високопоставен руски военен Русия планово се превъоръжава. Меняйло е категоричен, че федерацията не участва в разгръщането на надпревара за въоръжаването в района на Черно море и коментира, че този, който прави това е НАТО.

За възможността за провеждането на втори референдум в Крим, на който жителите му още веднъж да могат да се изкажат за статута, Сергей Меняйло, макар и да подкрепи идеята, каза, че това нищо няма да промени:

Можем да направим, ако после всички признаят Крим за руски, но няма гаранции. И след това ще разказват, че всичко у нас е неправилно. Защо тогава да го правим. Жителите на Севастопол и Крим още преди две години казаха думата си.

Цялото интервю със Сергей Меняйло можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44