Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мохамед Халаф: Не трябва да се гледа с насмешка на заплахите на ИДИЛ

Най-голямата група европейски джихадисти е френската, тя има ръководна роля в Сирия и Ирак

Мохамед Халаф

Няма нищо изненадващо в този атентат, защото "Ислямска държава“ няколко пъти през последните седмици повтаря, че преминаваме към новата фаза на борба между тях и "неверниците“, това каза в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Мохамед Халаф:

Съзнателно се е готвел този удар да бъде след Европейското първенство по футбол и в деня, в който Франция празнува своята независимост. В Ница има предградия, където живеят много френски граждани от арабски произход. Вече знаем, че атентаторът е тунизиец. Във Франция те имат много проблеми, имат лошо отношение към обществото на Франция и към държавата като цяло. Всичко това в момента се използва от "Ислямска държава“.

Халаф допълни:

Франция се включва много активно в тези военни процеси срещу "Ислямска държава“. Освен това пращат нови контингенти в Ирак и в Сирия. Това предизвиква в "Ислямска държава“ желание за отмъщение. Най-голямата група европейски джихадисти е френската група, която има ръководна роля в Сирия и Ирак. Те са безпощадни бойци, които не се спират пред нищо. Не трябва да се гледа с насмешка на това, което казват от "Ислямска държава“. Всичко, което казват те, се случва.

Цялото интервю с Мохамед Халаф можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44