Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

74-годишен мъж завърши Великотърновския университет

| обновено на 25.07.16 в 11:51
Снимка: Катя Чорова
74-годишният Антон Христов от стражишкото село Балканци придоби бакалавърска степен по "Финанси" във Великотърновския университет. През 2012 г. на 70 години, Христов беше най-възрастният кандидат-студент. Пенсионерът ще получи диплома с много добър успех, като би искал да учи и магистратура.

Антон Христов е завършил гимназия през 1960 г. След това станал студент в Инженерно-строителния институт в София. В пети курс, когато му оставали само три изпита, го изключили:

Бях набеден за една работа и по политически причини ме изключиха.

След това работил различни професии. Бил е и 12 години кмет на родното Балканци. В момента е председател на селското читалище. Никога не се е отказвал от мечтата си да завърши висше образование, и то техническа специалност в столицата. Но заради ниската пенсия се приземил в близкия Великотърновски университет:

Получавам пенсия 183-184 лева, от които повече от половината давам за лекарства.

Той е убеден, че възрастта няма значение за амбициите и успеха. Желанието му е да продължи образованието си в две специалности - "Международни икономически отношения" и "Банково дело", но само за такси са му необходими 1300 лв. на година.

Цялото интервю на Катя Чорова с Антон Христов чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44