Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В ход е строежът на Кримския мост, който ще бъде най-дългият в Русия

4
Снимка: Николай Кръстев

Кримският мост, който ще свързва едноименния полуостров с Краснодарския край в Русия ще бъде открит през декември 2018 година. Планира се той да включва трасе за автомобили и  жп отсечка. Мостът ще бъде най-дългият в Русия – 19,5 км.

Мостът ще бъде единствен вариант за придвижване на местното население, което живее в по-широк периметър. На обекта работят над 2 500 работници, а тежките кранове са 99 заради обема на извършваната с тях работа. Работи се на денонощен режим.

Трасето на бъдещото мегасъоръжение се намира в сеизмично сложен район, тъй като при проучванията е установено, че в района може да се случи земетресение и от девета степен. Затова бъдещият мост се строи така, че да може да издържи на подобни катаклизми.

Репортаж от строителната площадка - от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия

ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44