Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Основният проблем за Община Вършец е финансов

Вършец
Снимка: www.varshets.net


Както за всяка малка община, така и за Община Вършец основният проблем е финансов.

С ограничените приходи кметът на Община Вършец Иван Лазаров се опитва да покрие основните разходи:

Бюджетът ни е около пет милиона, от които основният дял са делегира на държавна дейност, собствените приходи са около милион, милион и двеста и е доста трудно с такъв малък бюджет от собствени приходи да реализираме всичките публични услуги, които са на територията на общината, като снегопочистване, като сметоизвозване, сметосъбиране, поддръжка на обществените паркове и градини. Необходимо е да отделяме средства за подобряване на инфраструктурата, защото сме все пак туристически град и туристическа дестинация. Събираемостта е ниска. Искаме да намерим подходящите механизми, чрез които да събираме задълженията. Имаме и социален патронаж, с който храним социално-слабите хора в общината.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Радостина Билярска.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44