Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Официално Трайчо Трайков е кандидатът за президент на Реформаторския блок

| обновено на 08.09.16 в 15:50
Трайчо Трайков
Снимка: БГНЕС

Официално кандидатпрезидентската двойка на Реформаторския блок са Трайчо Трайков и генерал Съби Събев. Решението е на Изпълнителното бюро на коалицията. Трайков заяви, че е сигурен, че ще стигне до балотаж, защото изборите са мажоритарни и се гласува за личност:

Обещавам да дам шанс на всички, които се чувстват демократи, патриоти и евроатлантици да имат своя кандидат за президент. Аз съм убеден, че в България има достатъчно много хора, които искат България да бъде демократична страна с върховенство на закона и на правовия ред, България да принадлежи в организациите на западния свят и на свободния свят, които искат в България единствените фили да са българофили. Колкото повече са тези хора, колкото повече припознаят в нашата кандидатура човека, който може да застане зад тези ценности, толкова по-добър ще е нашият резултат и тези хора няма да са наши, а ние ще сме техни, каза кандидатът за президент на Реформаторския блок Трайчо Трайков.

Лидерът на СДС Божидар Лукарски, който в сряда обяви подкрепа за кандидатурата на Гроздан Караджов, заяви след заседанието, че партията ще се съобрази с решението на Реформаторския блок:

При гласуването господин Трайков събра необходимите му гласове за кандидат на РБ. От тук нататък СДС се съобразява с решението на Изпълнителния съвет и ние ще работим като партия и като структура за тази кандидат-президентска двойка, обясни Божидар Лукарски.

Целия репортаж чуйте от звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44