Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Георги Димитров: Ирина Бокова беше не номинация на АБВ, а номинация на България

Ирина Бокова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ирина Бокова беше не номинация на АБВ, а номинация на България. Това заяви в интервю за предаването "Преди всички“ на програма "Хоризонт“ Георги Димитров, международен секретар на партия АБВ:

Тя беше в центъра на едно външнополитическо искане и позиция на партия АБВ, което имаше за цел България да се представи достойно. Това беше предизвикано от едно колебливо, непоследователно и лицемерно отношение на българското правителство към нейната кандидатура.


Димитров допълни още:

Евентуалната смяна не може да бъде решение на въпроса, защото евентуалната смяна ще постави България в унизително положение, ще представи страната ни като държава, която не знае какво иска, какво търси в международните дела и гледа чрез тях да решава вътрешни конфликти. Аз за първи път чувам да се говори за партийни кандидатури в ООН, където наистина съм работил доста време. Генералният секретар е длъжен и мисля, че декларира по съответен начин, че докато е на този пост, не може да обслужва никакви партийни интереси.

Цялото интервю с Георги Димитров можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44