Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Морският курорт "Св. св. Константин и Елена" е домакин на форум за СПА и балнеотуризъм

Снимка: Венета Николова

Морският курорт "Св. св. Константин и Елена" е домакин на форум за спа и балнеотуризъм. В интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" Сийка Кацарова, заместник-председател на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и вицепрезидент на Европейската СПА асоциация, обясни какви са проблемите на българския СПА и балнеотуризъм:

Имиджът на българския туризъм се гради предимно на туризъм за масов, нискобюджетен в голяма част сезонен морски туризъм, имаме развит и зимен туризъм в последните години. Целта на конференцията е да покажем, че България и Черноморието успешно могат да развиват туризъм и през четирите сезона, ползвайки минералния ресурс, с който курортите разполагат. "Св. св. Константин и Елена" е курортът, който преди много години е позициониран като целогодишен балнеолечебен курорт, но с развитието и бума в масовия туризъм в последните години цялото Черноморие основно работи сезонно, с редки изключения – има добри примери, добри практики, но те са единици. Целта ни е този конгрес да покаже, че на нашето Черноморие дестинации като Поморие, като "Св. св. Константин и Елена", като "Албена", работят целогодишно, тъй като имат необходимия минерален ресурс.

Цялото интервю със Сийка Кацарова можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44