Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С. Ставру: С новите виртуални устройства сексът се еманципира от биологичната първооснова и се психологизира

Снимка: ЕПА/БГНЕС



Сексът продава и порноиндустрията е богата, но новите технологии променят сексуалните практики и водят със себе си нови предизвикателства. Това каза за предаването "Хоризонт до обед" докторът по право и философия Стоян Ставру.

Опитът е да се постигне своеобразна еманципация на сексуалното преживяване от неговата биологична първооснова, като започнем от презервативите и стигнем до най-модерните костюми за дистанционен секс. Всички нови технологии всъщност предотвратяват прекия контакт между телесните повърхнини на правещите секс лица, като телата се опаковат в специфичен посредник.

Всички устройства за виртуален секс се използва един общ подход за овладяване или опитомяване, да го наречем, на сексуалното преживяване. На мястото на физическата реалност и натурализма на тялото, с всички възможни рискове на биологичното, тези устройства създават една лесна управлявана и безопасна виртуалност – нещо като "технологична междина", презентираща върху повърхностите на тялото. В тази виртуалност – междина сексът се психологизира и се продава в комерсиално опаковани пакети от стимулации.

Според Ставру е въпрос на време да се въведе минимален стандарт при виртуалния продукт. Промените могат да доведат и до революция в правото. Един аватар би могъл да събира сексуални преживявания за собственика си и да предлага пълен контрол върху тях, включително монтиране, пауза.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44