Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ева Монкюр: В България са разположени над 190 гостуващи офицери

На ГКПП "Капитан Андреево" беше даден старт на новата агенция на ЕС "Европейска гранична и брегова охрана”
Снимка: БГНЕС


В България са разположени над 190 гостуващи офицери, това коментира в интервю за предаването "Събота 150" по програма "Хоризонт" Ева Монкюр, говорителка на Европейската агенция за гранична и брегова охрана:

Наблюдаваме отблизо ситуацията. Това е поетапно разгръщане. От 2012 година сме в България на постоянен принцип. В зависимост от ситуацията на границата изпращаме повече или по-малко офицери. Наблюдаваме картата и преценяваме къде колко мигранти има в съседните страни. Това потенциално може да е уязвима граница, тъй като през нея вече преминават хора. Ето защо мисията от тази седмица е един вид превантивна мярка. Възможно е постепенно да се увеличи броят на граничните служители. В момента имаме екипи не само на границата с Турция, но и на границата със Сърбия.

Цялото интервю с Ева Монкюр можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44