Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничения в движението са въведени заради маратона на София

| обновено на 09.10.16 в 11:19
Снимка: БГНЕС
Провеждащият се днес 33-и маратон на София е причината за редица ограничения в движението. Маратонът започна в 10.00 часа. Над 3000 участници бягат на четири дистанции - 42 километра, 21, 10 и 3 километра. Продължителността на бягането е около  5.5 часа, но мнозина са избрали по-късата дистанция от 21 километра. Сред тях е и Александър Владимиров, който даде интервю за "Хоризонт" и предаването "Неделя 150". Участващите в бягането стават съпричастни и към различни благотворителни каузи.

В маратона участват бегачи от Етиопия, Кения и Мароко, както и от Европа, Северна Америка и Азия. Бягането в маратона е валидно и за балканско и национално първенство.

Промените в движението ще засегнат и градския транспорт по автобусни линии 72, 75, 76, 280, 306, 94, 204, 604, 102.

Забранени са престоят и паркирането на ул. „Ген. Гурко” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. „Любен Каравелов”, както и на моста пред Националния стадион „Васил Левски”. Ограниченията ще важат и за ул. „Ген. Гурко” между булевардите  „Васил Левски” и „Евлоги и Христо Георгиеви”. До финала на състезанието автомобили няма да могат да се движат  по източното пътно платно на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и ул. „Пенчо Славейков”. 

До 16.00 часа се забранява влизането на автомобили  по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” между бул. „Цар Освободител” и ул. „Проф. Фр. Нансен”, както и по  ул. „Фритьоф Нансен” между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви” и бул. „Патриарх Евтимий”.  Ограниченията ще важат и за  източното пътно платно на бул. „Витоша” между бул. „Патриарх Евтимий” и бул. „Пенчо Славейков”, по бул. Пенчо Славейков” между бул. „Витоша” и бул. „България”, както и по бул. „България” между ул.  „Фритьоф Нансен” и бул. „П. Ю Тодоров”, с изключение на трамвайните мотриси. 

Няма да могат да се движат автомобили и по бул. „Петко Каравелов” между бул. „България” и ул. „Бяла Черква”.  По  ул. „Бяла черква” между бул. „Витоша” и бул. „Арсеналски” и по  бул. „Арсеналски” между ул. „Бяла черква” и бул. „Черни връх”.  Същото важи и за  бул. „Черни връх” между ул. „Свети Наум” и бул. „България”, както и по бл. „Драган Цанков” между ул. „Митрополит Кирил Видински” и бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви”. 

Ограничения ще има и в тунела на  НДК, участъка водещ към бул. „Черни връх” и бул. „България” /бившето трасе на трамвай № 6/. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44