Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бурса опашките пред избирателните секции са от по 60-70 души, но гласуването върви бързо

| обновено на 06.11.16 в 15:52
Снимка: БГНЕС

Общо 8300 български граждани са гласували в двата турски града с най-голяма концентрация на изселници от България - Истанбул и Бурса към 13.00 часа.

3800 души са подали гласа си в Истанбул, а останалите в Бурса. Рекорд в Турция към момента държи секцията в град Чорлу - между Истанбул и Одрин - там вече са гласували около 1200 души.

В Бурса опашките пред избирателните секции са от по 60-70 души, но гласуването върви доста бързо. Поради намаления брой на избирателните секции доста хора идват организирано с автобуси, за да могат да гласуват.
Бурса е град с 3 милиона население. Секциите в момента в града са шест. В окръга има още две. Има още една секция, която е от друг окръг, но се администрира от Консулската ни канцелария в Бурса, така че общо секциите в окръг Бурса са девет.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Деян Йотов.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44