Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентските избори у нас и в Америка - коментари, прогнози, очаквания

Снимка: БГНЕС
Обзорът на седмицата в петъчното издание на предаването „Нашият ден” започна с коментар на журналиста Петър Хаджиколев за двете основни събития от изминалите дни - изборът на милиардера Доналд Тръмп за президент на САЩ, и случващото се у нас между двата тура за избор на български държавен глава.

При толкова мащабен вот за референдума, опитите да се омаловажава или профанизира, е доста непрофесионално от политическа гледна точка, но няма как да не се признаят резултатите, коментира в ефира политологът Борислав Цеков, по време на разговора за нагласите в обществото преди втория тур на президентските избори в неделя. Коментарът на Петър Хаджиколев пък бе свързан с цялостната политическа обстановка в страната и засилената активност на министрите от кабинета „Борисов” в медиите тази седмица.
Спечелването на изборите в Америка от Доналд Тръмп наистина предизвика изненада в обществото, но фактите са си факти, бе позицията на преподавателя в Калифорнийския университет проф. Христофор Караджов.
Много хора са недоволни от този избор, но няма как нещата да бъдат върнати обратно, резултатите са налице, независимо от протестите в полза на Хилари Клинтън, допълни проф. Караджов.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.