Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висока избирателна активност има сред българите във Франция

Снимка: БГНЕС

Пред избирателната секция в посолството ни в Париж няма навалица за разлика от миналата неделя, но активността се запазва висока, както беше и на първия тур на изборите. Гласуването протича спокойно.

До ранния следобед до урната са дошли приблизително 700 души. Не са малко и гласувалите, които не са участвали в първия тур. На него в Париж бяха дали своя вот 1 255 наши сънародници, а общо във Франция гласувалите бяха 3 022.

Над 300 гласа бяха подадени в Лион, Ница и Страсбург.

Откритите секции в страната са общо 10, две от тях - в Лион и Ница, са променили адресите си за втория тур.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Българите зад граница гласуват в 325 секции в 71 държави

Българите зад граница гласуват в 325 секции в 71 държави. Заради големите опашки по време на първия тур Централната избирателна комисия препоръча на комисиите зад граница при възможност да увеличат броя на кабините за гласуване. Същевременно от..

обновено на 13.11.16 в 18:45

Гласуването на балотажа протича без опашки в Прага

Няма промяна в броя на секциите за балотажа на територията на Чехия. Българите могат да гласуват в сградата на българското посолство в Прага, както и във втория по големина град в страната Бърно. На първия тур в Прага гласуваха 734 души, а в..

публикувано на 13.11.16 в 14:48

Няма опашки на изборите в Мадрид

Изборният ден в Мадрид протича спокойно. Това съобщи за "Хоризонт" Христо Дянков, член на СИК в Мадрид: Всичко е нормално. Опашки все още няма. Очакваме същия процент гласуващи като бройка, плюс, минус 50 човека. Предния път гласуваха малко..

публикувано на 13.11.16 в 10:59
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44