Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

София е в зимна обстановка, пътищата са проходими

Снимка: Георги Корнейков, БНР
София е в зимна обстановка, пътищата са проходими, информира в ефира на "Хоризонт" инж. Веска Георгиева, началник на Столичния инспекторат.

През нощта и в ранната сутрин 91 машини са обработили основните пътни артерии в столицата, както и стръмни и опасни участъци. Те работят и сега. Има и 186 машини в готовност, които могат да се намесят, ако е необходимо, допълни Веска Георгиева. Тя припомни, че гражданите имат задължения за почистване на прилежащите участъци към имотите – пред жилищните кооперации, пред магазините и офис сградите. 

По отношение на почистването на пътищата, инж. Георгиева обясни:

Столичният инспекторат има задължение да следи за качеството на почистването – той не управлява машините. (Отговорността за – бел.ред.) организацията на техниката и на живата сила си е на фирмите и целта е да им се плаща само за реално свършена работа. За тази цел има правила, които се наричат технически условия и те са неразделна част от договорите. Така че, не се оставя на преценка на инспекторите – там си пише "без сняг и заледяване", пише от колко до колко часа трябва да бъдат почистени пътищата и спирките, пише какви са условията, при които може да се счита, че фирмата е свършила своята работа. 

Повече по темата чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44