Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има ли правителство в рамките на този парламент?

Александър Йорданов
Снимка: БГНЕС

Ще успеят ли да създадат правителство реформаторите, ако президентът Росен Плевнелиев им връчи мандата – тази тема бе дискутирана в студиото на „Нашият ден“ в коментарната част на предаването...
Доверието към парламента вече е изчерпано, няма как да се осъществи стабилно управление от него, но може да бъде формиран експертен кабинет... бе мнението на социолога Евелина Славкова. Политикът и дипломатът Александър Йорданов, който бе гост в студиото, не беше напълно съгласен с тази теза. Парламентът е такъв, какъвто го избират хората, той може да работи така, както трябва – особено ако политиците поискат това, каза г-н Йорданов.
Една мантра, по-скоро една от празните думи на прехода – това е т. нар. "експертно правителство", допълни още г-н Йорданов. Всяко правителство трябва да е експертно, защото всяко правителство трябва да решава различни прагматични задачи, свързани с финанси, вътрешна и външна политика, каза още той.

Нека Реформаторският блок да не губи време да се опитва да създава кабинет, бе препоръката на Александър Йорданов. Според него най-добре е да се върви към предсрочни избори.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.