Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кашиф Бакиу за изборите в Македония: Голямата битка ще започне в понеделник

Ден за размисъл пред предсрочнитe парламентарни избори в Македония

| обновено на 10.12.16 в 10:27
Снимка: БГНЕС


В Македония днес е ден за размисъл преди насрочените за неделя предсрочни парламентарни избори в страната. 

Избирателите в Македония ще имат възможност днес да осмислят на спокойствие отправените към тях послания в рамките на триседмичната предизборна кампания и да вземат своето решение за изборите в неделя. Вотът е натоварен с много очаквания, най-вече за това, че след гласуването ще се предприемат първи стъпки за извеждане на страната от политическата криза, в която се намира в момента. За политолога от Скопие Кашиф Бакиу този процес може да се забави, защото:

От понеделник вече влизаме в математика, така че нещата могат да влязат в още по-голяма криза.

Причина за това според Кашиф Бакиу ще са предстоящите разговори за формиране на ново македонско правителство:

Най-голямата битка ще започне от понеделник, когато политическите партии относно двете главни коалиции ще влязат в разговори за новото правителство, където голяма роля ще играят четирите партии относно четирите албански коалиции, които се очаква да взимат депутати относно мандати.

Вотът в неделя ще бъде следен от над 4000 наблюдатели. Право на участие в гласуването имат над 1 милион и 800 хиляди избиратели.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44