Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съпричастност към хората, загубили домовете си в Хитрино

Снимка: Радио ШУМЕН

Николина Кръстева от Трявна е готова за срок от 2 години да предостави къща в село Дряново на пострадало семейство от село Хитрино. Тя потвърди това в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт":

Не можем да не сме съпричастни с хората в Хитрино. Това е голяма трагедия, която се случи седмици преди най-светлия празник. Всичко това ни накара да вземем това решение. Не само ние, но и много други хора в България имат свободни жилищни имоти. Аз съм предоставила цялата информация във фейсбук, но хората не могат да се свържат по фейсбук в момента, затова съм посочила и телефон, който е: 088 79 19 19.

Имотът се намира в близост до Трявна, на 10 км., в едно село. Къщата е автентична. Има нужда от освежаване, от почистване. Предполагам, че хората, които са пострадали, имат свои близки, които също биха им помогнали. Тревненци също са съпричастни, допълни Кръстева.

Тя допълни, че е необходимо семейството да разполага с кола, тъй като селото няма обществен транспорт. Допълнителна информация може да бъде открита в социалните мрежи.

Цялото интервю с Николина Кръстева можете да чуете от звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44