Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коледна благотворителност за бездомните кучета в Шемшево

Снимка: Марсел Фенс

На Коледния базар във Велико Търново, в къщичката на „Приятели на животните“, се събират дарения за приюта на бездомни животни в Шемшево. С даренията ще бъдат купени ваксини, а част от парите ще отидат и за кастрация на бездомни животни.

Миналата година за четирите месеца на работата на Общинския приют са минали 114 бездомни кучета, от тях нови стопани са намерили 62.

Тази година бездомните животни, за които ветеринарите в Шемшево са се погрижили, са над 380, всяко трето е осиновено.

Кучето Роки от Общинския приют за безстопанствени животни вече кара сърф с новите си стопани в Швейцария. Руфас, както е новото име на осиновеното животно, е с три крака, каза д-р Глория Христова, директор на кучкарника.

В звуковия файл можете да чуете репортаж на Здравка Маслянкова.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44