Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ИДИЛ пое отговорност за атентата в Берлин

"Светлината е по-силна от тъмнината" гласи възпоменателен надпис на мястото на трагедията
Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Ислямска държава" пое отговорността за вчерашния терористичен акт в Берлин, предаде Франс прес. Агенцията се позова на съобщение на свързания с групировката интернет сайт "Амак". В него пишело, че войник на "Ислямска държава" е извършил операцията в Берлин, в отговор на призивите за избиване на гражданите на страните от коалицията.

Преди малко повече от час германската прокуратура обяви, че е освободен задържаният снощи 23-годишен пакистански мигрант, за когото се смяташе, че е е управлявал камиона, с който бяха убити 12 души, а близо 50 бяха ранени на коледен базар в Берлин. Няма веществени доказателства, които да свързват пакистанеца с нападението, обясниха от германската прокуратура.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Германия призна официално: Нападението в Берлин е терористичен акт

Германия призна, че снощното нападение в Берлин е било терористична атака. Врязалият се в посетителите на коледен базар в Берлин камион уби най-малко 12 души, 48 са ранени, някои от тях са с опасност за живота. Онлайн изданието на "Дер Шпигел" съобщава, че..

публикувано на 20.12.16 в 18:29

Заподозреният за атентата в Берлин не е истинският извършител, смята германската полиция

Германската полиция смята, че арестуваният пакистанец, заподозрян за вчерашния атентат в Берлин, при който загинаха 12 души, не е истинският извършител. Това заяви шефът на полицията в столицата Клаус Канд, цитиран от обществената германска телевизия..

публикувано на 20.12.16 в 18:04
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44