Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Лясковец обяви 24 декември за ден на траур в памет на жертвите от катастрофата край Микре

Ден на траур обявява на 24 декември Община Лясковец, след вчерашната катастрофа при ловешкото село Микре, в която загинаха 3-ма души. Стабилно е състоянието на 11-те ранени общинари, пътували с автобуса за Вършец. Останалите 25 се прибраха по домовете си, съобщи кметът д-р Ивелина Гецова.

Общинарите в Лясковец организират акция по кръводаряване за пострадалата си колежка, която е с ампутирана ръка в Плевенската болница. На 24 декември погребват загиналия шофьор на автобуса Стефан Бъчваров и Атанас Захариев, служител в общинската озеленителна фирма. Кметът на Лясковец д-р Ивелина Гецова лично поема разходите за погребението на общинския служител:

Ще подпомогнем финансово семейството със сигурност. Аз лично ще поема погребението на колегата, защото познавам и майката на момчето, и загубата, която се случва след смъртта на Наско.

Общинарите даряват лични средства в помощ на пострадалите си колеги:

Ако имат нужда от допълнителна медицинска помощ или консултация с психолог, ще им я осигурим, каза още кметът на Лясковец.

В Общината правят реорганизация, за да бъде поетата работата на ранените им колеги и да бъдат обслужени гражданите и бизнеса в дните между Коледа и Нова година.

Отменят се тържествата за Коледа.

От звуковия файл чуйте репортажа на Здравка Маслянкова за трагичния инцидент. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44