Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малките репортери на БНТ се срещнаха с Дядо Коледа

Снимка: архив
На колко години е Дядо Коледа, как си почива в свободното време, има ли профил във Facebook, каква скорост развива еленът Рудолф, как успява за една нощ да обиколи целия свят, има ли братя и сестри и съществува ли Баба Коледа? На въпросите на четири български деца, които се отправиха преди месец за столицата на Лапландия - Рованиеми, отговори лично Дядо Коледа.

Малките репортери на БНТ - Ирина (10 г.), Ина (12 г.) и Светльо (12 г.), както и Лидия Ганева, представителка в Детската Евровизия 2016, бяха посрещнати от добрия старец в дома му, а най-младите журналисти на обществената медия му зададоха любопитни въпроси, каквито биха хрумнали само на едно дете. Вълшебното пътешествие до Полярния кръг ще бъде показано в документален филм точно на Коледа (25 декември), веднага след обедната емисия "По света и у нас“ по БНТ1. В него зрителите ще видят емоционални моменти от мястото, което Дядо Коледа избра за свой дом и където може да бъде видян всеки ден на годината.
 
За вярата в доброто и чудесата на Коледа е разговорът на с Геновева Радева, продуцент и водещ на "По света и у нас" и с Ирина Атанасова /10 г./ - един от малките репортери на БНТ, посетили Лапландия. Цялото интервю с тях можете да чуете от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44