Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Психологическа помощ за получателите на бързи кредити

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великотърновски психотерапевти споделят, че напоследък често им се налага да работят с клиенти, които са изпаднали в тежки състояния, особено след проблеми с неплащането на т. нар. "бързи" кредити.
Тревожно депресивни състояния, паник атаки, семейни неблагополучия, проблеми с бързите кредити са най-често срещаните случаи, които в последните месеци се увеличават и хората търсят помощта ни, казва психотерапевтът от Велико Търново Адриян Аврамов, като допълва:
Така наречените бързи кредити са изключително голям стресогенен фактор сред обществото и доста често наши клиенти идват с точно такава заявка - от такива подобни фирми.
Какъв изход да се търси от ситуация, при която личният или семеен проблем се превръща във финансов, а после се завръща като бумеранг, за да стане поне двойно по-сериозен.
Проблемът няма да изчезне с магическа пръчица, но важното е да помогнем на тези хора да върнат вярата в себе си и да поемат отговорност за живота си, коментира психотерапевтът Люба ЦановаПроцесът е бавен, ежедневието е стресово, но другото е да си заровим главата в пясъка и да чакаме. 
Няма промяна, ако нещо не променим в себе си, съветват психотерапевтите. Повече по темата чуйте от звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44