Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият премиер на Косово Рамуш Харадинай е задържан във Франция по искане на Сърбия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Френската полиция арестува бившия премиер на Косово Рамуш Харадинай въз основа на издадена от Сърбия международна заповед за задържане за извършени от него военни престъпления по време на Косовския конфликт през 1998-1999 г., предаде Франс прес. Харадинай беше премиер на Косово през 2004-та и 2005 г. След това е съден и оневинен два пъти по обвинения във военни престъпления от Международния наказателен съд за бивша Югославия в Хага.

48-годишният Харадинай, който е бивш командир от Армията за освобождение на Косово, е бил задържан на летище Базел-Мюлуз в Източна Франция на пристигане от Прищина.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Косово създава трибунал за военните престъпления, извършени по време на войната от 1998-1999 година

Парламентът на Косово прие промени в конституцията, с които създаде специален съд за военните престъпления, извършени по време на войната от 1998-1999 година. Трибуналът ще се води по косовските закони, но ще бъде съставен от чужденци и ще се помещава в..

публикувано на 04.08.15 в 07:18
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени..

публикувано на 09.05.19 в 09:44