Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Диян Янев извади Богоявленския кръст от водите на Черно море в Бургас

Снимка: БГНЕС

Бургазлията Диян Янев извади Богоявленския кръст от водите на Черно море. 38 смелчаци се хвърлиха в студените води от централния плаж.

Това е един от светлите празници. Богоявление е с голяма сила и голям заряд. Той трябва да се чества, за да може хората, които не са вярващи, да разберат, че има определена сила, която ръководи човешкия живот.

Щом времето на Йордановден е студено, годината ще е добра, отбелязват бургазлии. Те се стекоха на моста, за да наблюдават смелчаците, които скочиха във водата, след като загряха с билков чай и преминаха медицински преглед. Най-младите от тях са на възраст от 16 до 25 години.

В звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Радостина Великова от Радио Бургас.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44