Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Извадиха още оцелели от развалините на затрупания от лавина хотел

| обновено на 21.01.17 в 15:05
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Още четирима души бяха извадени живи от развалините на хотела, който беше затрупан от лавина в Италия в сряда. Инцидентът се случи в района на Фариндола.

Спасителните операции продължиха през цялата нощ и ще продължават до извеждането на всички оцелели. До момента, заедно с двамата случайно спасили се, спасените са 11 души, сред които четири деца. Гражданска защита уточни, че загиналите в хотела са общо пет – трима мъже и две жени, а отделно от друга лавина край Кампотосто жертвите са три. В хотела с нерегистрираните гости вероятно е имало 35 души. Снощи са били извадени и телата на две загинали жени, съобщиха от италианската пожарна служба. Издирват се още 19, като се ползва най-модерна техника за локализирането им под развалините. Спасителите продължават работата си при изключително тежки условия и риск от нови срутвания, коментират италианските власти.

Първата група оцелели са били открити в района на бара и билярдната зала на хотела, съобщи по-рано кметът на Фариндола Иларио Лачета, който нарече откриването им живи чудо.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44