Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отварят постоянно трето трасе за товарни автомобили на ГКПП "Дунав мост" 2

| обновено на 25.01.17 в 15:05
Снимка: БГНЕС

Българските и румънските гранични власти се споразумяха на граничния пункт "Дунав мост" 2 да работи постоянно трето трасе за товарните автомобили на изход от страната.

Отделно ще се обработват автомобилите от страни извън Европейския съюз, за да бъде облекчен трафикът. Споразумението е между българските и румънските власти, и бе взето на среща между граничните служби на България и Румъния. Тя бе инициирана след като вчера шофьори блокираха за няколко часа моста, недоволни от бавното преминаване на граничния пункт.

Мерките са следствие на проведения разговор между българския външен министър Даниел Митов и румънския му колега. Според областния управител на Видин Момчил Станков дневният трафик на товарни автомобили на "Дунав мост" 2 се е увеличил с около 200 автомобила на ден след спирането на работата на фериботния комплекс Оряхово.

Трябва да бъде решен инфраструктурно и проблемът в Румъния, тъй като няма да стане за ден или за два, както и организацията на самото движение за вход и за изход, каза по-рано днес Станков в предаването "Преди всички".

За разлика от предходните дни, когато опашката на "Дунав мост" 2 достигаше до 15 км, днес колкона от чакащи автомобили няма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44