Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Алекс Алексиев: Тръмп и Путин няма как да се борят заедно срещу ИД

Алекс Алексиев

"Ислямска държава" е пред своя край. Ако досега не беше станало това, то беше заради отказа на Барак Обама да направи необходимото. Америка пропадна в целта си да се бори с радикалния ислям и съм почти сигурен, че Доналд Тръмп няма да допусне тази грешка. Този коментар направи в предаването "Нещо повече" специалистът по радикален ислям Алекс Алексиев. Той заяви, че за разлика от Обама, Тръмп ще опита много по-категорично да се справи с ислямския екстремизъм и радикалния ислям.

Алексиев нарече някои от изказванията на Тръмп за Русия нелепи и прогнозира, че няма как руският президент Владимир Путин и Тръмп да се борят заедно срещу ИД, защото Русия реално никога не е правила това, а Доналд Тръмп е поставил на ръководни позиции антипутински настроени хора.

Според Алексиев, с антиимигрантския си указ новият американски президент изпълнява свое предизборно обещание и никой не може да каже, че избирателите му не го поддържат.

В Америка тече политическа, идеологическа война между отиващото си ляво и дясното, което отново е на власт, отбеляза експертът.

Американските медии са до такава степен откъснати от народа си, че нямаха истинска представа за ставащото в САЩ - повече от 90% от тях вярвяха твърдо, че Хилари Клинтън ще спечели, отбеляза още в анализа си Алекс Алексиев:

А това, което ставаше в САЩ беше отказ от политиката на Обама, който за осем години не направи нищо, което да остане след него.

И двете постижения на Обама по думите на Алексиев са много съмнителни - той визира както опита за национализация на американското здравеопазване, така и договора с Иран.

Цялото интервю е в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44