Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арх. Здравко Здравков: Спешно ни е нужно аналитично звено към Столичната община

Снимка: архив
За да бъде управляван добре един град като София е необходимо да бъдат интегрирани на едно място всички данни като замърсяване на въздуха, начин на придвижване, бизнес възможности и тези данни да бъдат анализирани. Главният архитект на столицата Здравко Здравков заяви, че голямата му цел е дългосрочната визия за развитие на София през следващите месеци да доведе до създаването на аналитично звено към Столичната община. Така на практика ще бъдат възстановени позагубените функции на общинското предприятие "София проект", което е функционирало до 2009 година точно като такъв сектор.

Архитект Здравков участват в общественото обсъждане на предложение за насоките за съставяне на дългосрочна визия за София и крайградските територии, което се проведе в Центъра за култура и дебати "Червената къща". Предложението е изготвено през януари от координационен екип към направление "Архитектура и градоустройство", в който участват Ангел Георгиев - софтуерен специалист; Божидар Иванов - социолог; Любо Георгиев - архитект; Магдалена Кирчева - урбанист и Христо Харлов - архитект.

СнимкаДългосрочната визия за развитие на София ще залегне и в основата на изменението на Общия устройствен план на Столичната община. Документът трябва да е готов до края на тази година, но неговият хоризонт ще е до 2050 година.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Свързани новини

Започва обсъждането за съставяне на дългосрочна визия за София

Днес ще се проведе обществено обсъждане на предложение за насоки за съставяне на дългосрочна визия за София и крайградските територии. Дискусията започва в 18.00 часа в Центъра за култура и дебати "Червената къща". Предвижда се и пряко излъчване в..

публикувано на 31.01.17 в 12:34